Torgeir Husevaag / forside / spill / freeze out I

Tekst

Freeze Out I (2004)

Performance med påfølgende installasjon i en uke, Bø studentgalleri, Mars 2004.

Se også: Spill-installasjoner

Performancen var en iscenesettelse av en poker-turnering for 13 spillere og en dealer. I løpet av turneringen ble deltagerne slått ut en etter en, til en vinner var kåret. Dette tok drøyt 2 1/2 time.

 

Spillet var reelt, men deltagerne spilte etter instrukser/ tabeller som var festet under bordet og kunne kon-sulteres ved behov. Deltagerne representerte hver sin karakter/ personlighetstype (og vedkommendes styrker og svakheter) gjennom måten de måtte spille kortene sine.

 

Performancen varte lenge nok til at de samme situasjon-ene kunne dukke opp flere ganger: bøller som overkjørte de andre til de ble fanget av sine egne provokasjoner, de passives manglende evne til å utnytte gode muligheter, de 

 

 

feige som ventet og ventet på noe som sjelden skjedde, de løsslupne som alltid er med, selv om prisen ofte er for høy.

 

Sluttspillet ble en ujevn kamp mellom den overforsiktige, men eksplosive ”Trykk-kokeren”, og den fleksible, tvetydige ”Kameleonen” som aldri ga fra seg ledelsen.

 

Bordoverflaten ble filmet fra fugleperspektiv gjennom performancen. Videoen fokuserer på rytme og visualitet og varer like lenge som performancen.

 

Utstillingen inneholdt videoen og rekvisittene fra performancen (bord, stoler, instruksjoner, og karakter-beskrivelser).