Torgeir Husevaag / forside / språk / Í máli og myndum

Tekst

Í máli og myndum (2011)

Artist book 25 x 21 cm. 80 sider (Norsk utgave). Laget i samarbeid med Catrine Thorstensen.

artist book strøm
Albatross Fiinbeck

 

Í Máli og myndum er en bok som viderefører arbeider, skisser, ideer og materiale jeg og Catrine Thorstensen samlet under et felles residency-opphold i Reykjavik i juni 2010. Den har form av en slags eksentrisk reiseguide, hvor innholdet er arrangert i forhold til Islands geografi. Prosjektene i boka er fra 1 til 15 sider lange, en blanding av tegning, foto, tekst og montasjer.

 

Boka ble fullført til og  presentert som en del av vår felles utstilling Animasjoner, tegninger, trusselbilderTegnerforbundet i februar 2011. Der fungerte den som en utdyping av tematikken og enkelte av arbeidene som ble vist i gallerirommet.

 

Mine største bidrag var det utvidede kartprosjektet Medallandssandur, og tegneserien Fiinbecks saga, hvor det Islandske utgangspunktet mer blir et springbrett for en historie som beveger seg langt vekk, både i tid og rom.


Vi kommer til å lage en Engelsk utgave til utstillingen Island  i Detroit, November 2011. Det er en gruppeutstilling med kunstnere som var på SIM-gjesteatelierene i Reykjvik samtidig som oss. Planen er å inkludere bidrag fra de andre deltagerne til den nye utgaven av boka.

 

Boka er utgitt i et lite opplag og kan fås kjøpt på Tegnerforbundet, kunstbokhandelen Torpedo i Oslo, eller ved å ta kontakt direkte.