Torgeir Husevaag / forside / spill / targets

Tekst

Targets (2000)

49 Tusjtegninger, hver på 29.7 x 29.7 cm. Hengt opp med klesklyper.

Targets Targets
Targets Targets
   
   
   

Fra ”Forrett” (en ”generalprøve-utstilling” for avgangsstudentene på kunstakademiet i Oslo, Galleri 21-26, seilduksfabrikken, Oslo, februar 2000).

 

Til denne utstillingen laget jeg tre serier strafferunde-tegninger etter samme grunnregler som ”Tegning á 54 x 1 time”. Den første tegningen i hver serie er tegnet fra sentrum og utover i en time. Den ytre konturen fra denne er overført til et nytt ark, og danner utgangspunktet for nr 2, som ble tegnet motsatt vei. Å tegne utenfra og innover er vanskeligere. Det går langsommere, og dermed blir det et hull igjen i midten når tiden er ute. Denne indre konturen overføres til nr 3, som tegnes utover igjen. Slik fortsetter serien, tegnet vekselvis innenfra-ut, og utenfra-inn.

 


 

Jeg tegnet på forskjellige risikonivåer i hver av seriene:

 

Nr 1. Overmodig. Sirklene er konstant tegnet så tett inntil hverandre som overhode mulig, uansett hvor mange feil som gjøres.

 

Nr 2. Pragmatisk. Det viktigste er å finne en god flyt. Noen feil tolereres.

 

Nr 3. Trygghetsnarkoman. Å gjøre feil er katastrofe, det skal ikke skje. Likevel hender det, selv om avstanden er holdt stor. Av og til glipper konsentrasjonen.